Taina%20Morales_edited.jpg

Taina Morales

Ballet Studies / Repertoire / Boys' Technique / Pas de Deux

Și-a început studiile la Școala Națională de Balet Cuban, iar la vârsta de 16 ani s-a alăturat Baletului Național Cubanez sub conducerea Aliciei Alonso.

 

După ce a dansat în această companie timp de zece ani, Taina își continuă cariera în străinătate și interprezează roluri solistice în Lacul Lebedelor, Giselle, Coppelia, Bayadere, Allegro Brillante, Apollo, pentru a menționa doar câteva din repertoriul său.

Taina Morales își dezvoltă propriul mod de predare, lucrând în multe școli din întreaga lume cu diferite grupe de vârstă, tehnică de balet masculin și feminin și repertoriu.

 

Taina Morales a predat la companii precum Les Grands Ballet Canadian de Montreal, Joffrey Ballet, Ballet Jazz de Montreal, Lalala Human Step, Alvin Ailey, Baletul Danez Regal.

 

Deasemenea, Taina Morales pregătește studenți pentru Prix de Lausanne și YAGP, elevii ei câștigând multe premii.

După ce a predat la Ecole Superior de Quebec în Montreal, Balletul Național Norvegian, Royal Danish Ballet School și recent la English National Ballet, Taina a fost invitată să se alăture Baletului Royal din Danemarca în calitate de Maestră de Balet.

Din anul 2020 devine Directoarea Programului Profesional de Balet al Casei de Balet.

Crlos%2520_edited_edited.jpg

Carlos Valcárcel 

Ballet Studies / Repertoire / Boys' Technique / Pas de Deux

După o strălucită carieră în care a dansat roluri principale la Victor Ullate Ballet, Balletto di Toscana și Stuttgart Ballet, domnul Valcárcel a devenit director și profesor principal al școlii sale de balet din Madrid, înainte de a se alătura Școlii Showa pentru Arte Performante din Tokyo.

 

La Showa School, a fost îndrumătorul principal și lector al departamentului de balet. Ulterior s-a alăturat școlii de balet din Washington ca maestru de balet al programului stagiar de la Washington School of Ballet.

Domnul Valcárcel a fost, de asemenea, Maestru de Balet al multor Prim-Balerini și a jurizat numeroase competiții internaționale de balet ca Youth America Grand Prix, World Ballet Competition, Kawasaki Ballet Competition, sau Global Dance Challenge Vancouver.

De asemenea, a creat coregrafii și a antrenat participanți la competiții de elită, iar în perioada 2017-2019 devine director la English National Ballet School.

https://carlosvalcarceldance.com/

Linda%20Hindberg_edited.jpg

Linda Hindberg

Ballet Studies / Repertoire / Boys' Technique / Pas de Deux

În calitate de prim-solistă la Teatrul Regal Danez, Linda Hindberg a fost timp de mulți ani unul dintre artiștii de frunte, foarte recunoscuă de publicul ei numeros și de criticii de balet.

 

De-a lungul anilor, Linda Hindberg a lucrat cu un număr mare de dansatori și coregrafi de renume mondial ca Rudolf Nureyev, Erik Bruhn, Harald Lander, Toni Lander, Christoffer Bruce, Glen Tetley, John Neumeier și Alvin Ailey.

Linda Hindberg a dansat în toată lumea, de la Metropolitan - New York, Bolshoi - Moscova, Kennedy Center - Washington până și pe marile scene din Londra, Paris, Los Angeles, Boston, Shanghai, Beijing, Leningrad, Osaka și Hiroshima.

Pe lângă cariera sa de dansatoare, Linda Hindberg a fost profesor la Teatrul Regal Danez - și la o serie de alte instituții de învățământ de dans.

De asemenea, a regizat și coregrafiat spectacole muzicale la Teatrul Gladsaxe, a participat la emisiuni de televiziune unde a jucat ca actriță.

 

Linda Hindberg este numită Cavaler al Ordinului Dannebrog pentru contribuția sa artistică.

în 1984, Linda Hindberg a primit premiul „Niels Matthiasens Mindelegat”.

download_edited.jpg

Mogens Boesen

Ballet Studies / Repertoire / Boys' Technique / Pas de Deux

Mogens Boesen a dansat pe scene din toată lumea, de la Covent Garden, Opéra National de Paris, Bolshoi, Kirov, Metropolitan Opera House, Carnegie Hall, Kennedy Center - inclusiv Hongkong, Singapore, Japonia, China și Africa de Sud. A primit roluri în momente de dans de caracter în 1999 și este încă activ pe scenă.

Mogens Boesen este profesor la Royal Danish Ballet de ani de zile și acum este unul dintre profesorii titulari ai companiei de balet.

De-a lungul anilor, Mogens Boesen a fost instruit de profesori precum Toni Lander, Henning Kronstam, Erik Bruhn, Flemming Flindt și alții și a lucrat cu un număr de coregrafi de renume mondial - Glen Tetley, John Neumeier, Alvin Ailey, Maurice Béjart , Peter Martins, Antony Tudor, Alexei Ratmansky, Jiri Kylian și mulți alții.

Mogens Boesen a primit o serie de premii, inclusiv Grantul Statoil, Grantul Albert Gaubier, Grantul Ballettens Venner, Grantul Bournonville și Premiul Applause al Ballettens Venner.

În 2010 a fost numit Cavaler al Ordinului Dannebrog la aniversarea a 70 de ani a Majestății Sale Regina Margrethe ll a Danemarcei.

Tania%2520Fairbairn_edited_edited.jpg

Tania Fairbairn

Ballet / Repertoire / Character Dance

Membru al Consiliului internațional de dans CID


B.Phil (Hons), Dip.RBS (TTC), ARAD, AISTD (CB)

Tania s-a pregătit la școala de educație pentru arte, la Tring și la cursul de formare a profesorilor din Royal Ballet School, sub conducerea lui Valerie Adams.

 

A dansat cu Scottish Ballet, Northern Ballet și Alexander Roy’s London Ballet Theatre înainte de a intra în musicalurile din West End unde a dansat în On Your Toes, 42nd Street și The Phantom of the Opera.


Tania a fost membră a facultății de balet clasic la Royal Ballet School timp de mulți ani, unde a predat și cursul de dans de caracter.

 

Ea a coregrafiat în mod regulat pentru școală pentru spectacolele lor de sfârșit de an la Royal Opera House. A fost implicată activ în repetiția studenților pentru producții pentru Royal Ballet.
A predat timp de mulți ani pentru programul asociat al Royal Ballet School, cursuri intensive și continuă ca Tutor pentru formarea profesorilor.


Tania a obținut un BPhil (Hons) în dans și studii contextuale la Universitatea Durham prin Royal Academy of Dance în 2002.


Ea a coregrafiat dansurile de caracter pentru producția lui Christopher Gable a Lacului Lebedelor pentru Teatrul de Balet Nordic în 1994.

 

A predat cursurile de antrenor și cursul de dans de caracter pentru Școala Centrală a Școlii Senior de Balet, unde a fost și șefa Junior School.


În calitate de profesor independent, a predat la Arts Educational School, Chiswick, BBO Concourses, Cecchetti Society și Royal Academy of Dance.

Tania predă la nivel internațional în Japonia, Academia Maghiară de Dans, Budapesta și acum predă în mod regulat la cursuri în toată Italia. Recent a ținut studiile companiei Yorke Dance Project.

Rafael Rivero HErvis.jpeg

Rafael Rivero Hervis 

Contemporary Dance

Balerin:

 

Prim Solist CND (Companua Nacional de Danza)

Prim Solist Ballet Real de Flanders

Prim Solist Opera de Zurich

Balerin Invitat JBF (Jeune Ballet de France)

Prim Solist Ballet National de Cuba

 

A creat coregrafii pentru:

Fundacion Juan March, Teatru Real, Teatro Clasico Espanol, Teatro Gayarre si Teatrp Galileo.

 

Printre care “Los Elementos”, Mozart y Salieri”, “Le Cinesi”, “Cendrillion”, “El Telefono”, “El Dialogo del Amargo”, “Tripticho”, Buscando a Mimic”, si altele.

 

Colaborari:

FESTIVAL DE MÉRIDA cu “MEDEA” Dir. Tomas Pandur.

TEATRO REAL pentru "ALAS” Dir. Tomas Pandur - Nacho Duato.

ÓPERA DE NÚREMBERG (artist invitat) pentru “DON JUAN TENORIO” (Don Juan Tenorio), ”SUEÑO DE LA RAZÓN" (Goya / Beethoven), ”ROMEO Y JULIETA” (Queen Mab) , ”CRUZAR LA RAYA" Dir. Carlos García Ruiz, ”ANTIGONA" Dr. Carlos García Ruiz

Daniela%2520Duru_edited_edited.jpg

Daiela Duru

Stretching

Profesoară de gimnastică licențiată în “Educație Fizică și Sport” dar și în “ Arta acrobatică”. 

Are o experiență de 29 de ani în domeniu,  activând ca membră a Trupei Almas -Circul Metropolitan București.

Alături de trupa a câștigat numeroase premii naționale. Pe plan internațional au fost invitati la cele mai prestigioase spectacole precum la Rasgoz Circ- Moscova și Friedrichstadt Palast - Berlin. 
În 2011 au câștigat “Clovnul de Bronz” la Festivalul International de Artă a Circului - Monte Carlo, cea mai importantă competiție anuală din domeniu.

Din 2016 antrenează elevii Casei de Balet care s-au evidențiat la concursurile internaționale prin agilitate, perfecțiunea executării coregrafiilor și dificultatea elementelor învățate.

Vanda_edited_edited.jpg

Vanda Ștefănescu

Dans Contemporan

Regie si coregrafie:

"BlankOut", „Essence“, „15 Minute de Faimă“ , "Luna Tango Concert", "Narcotango România 2015", “Nuntă în Carpați”, “Revolta” și altele.

 

Profesor de dans contemporan zi jazz:

Bucharest Ballet Workshop - by Bogdan Canila

Ballet Summer Camp 2020 - Casa de Balet

Ballet Winter Camp 2021 - Casa de Balet

 

Dansator / Colaborator:

Vortice Dance Company din Portugalia, Massimo Gerardi (Germania), și Stadstheatre Giessen (Germania), Răzvan Mazilu,  Gigi Căciuleanu,Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrelli, Linotip - Centrul intependent coregrafic, Filmele "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil și "High Strung Free dance" de Michael Damian

 

 

Fondator:

Parol Dance Productions Company

Ballet Image - Photo Ballet Production Studio